Ručna izrada bombona i lizalica
Kako to radimo?
Naši bomboni i lizalice su čaroban spoj šećera, glukoznog sirupa, vode te zamamnih boja i okusa.
Kao prvo, šećer, glukozni sirup i vodu stavimo kuhati do točno određene (vrrrlo visoke) temperature.
Tada smjesu izlijevamo na stol za hlađenje. Tu joj pridružujemo boje i okuse.
Dio smjese sa bojom stavljamo na stol za grijanje dok drugi dio izvlačimo na kuki. Tako dobije karakterističnu svilenkastu bijelu boju i prozračnu teksturu.
Na stolu za grijanje od oba dijela smjese stvaramo konačni oblik budućih bombona (izgleda kao jedan ogromni bombon!).
Izvlačenjem tog "valjka" dobijamo "štapove" koje nakon hlađenja ručno režemo i pakiramo.
O da, da ne zaboravimo na lizalice!
Procedura je ista kao i za bombone, samo što te "štapove" ne hladimo već ih savijamo u karakteristični (ili neki drugi) oblik lizalice. Tada im dodamo štapić... Posjetite na na www.bombon.hr
Bjelovar jug
Bjelovar jug Virtualni jumbo plakati
Povećajte svoju vidljivost na internetu! Plati jednom, oglašavaj se godinama!!!