SPLIT - Manuka Med online prodavnica

Virtualni jumbo plakati - Split - Manuka Med online prodavnica

2533
iznajmljenih
Manuka Med online prodavnica

Manuka Med online prodavnica

Manuka Med online prodavnica

Antibakterijski manuka med

Manuka drvo je jedinstveno zimzeleno drvo i raste nekultivisano na širim područjima Novog Zelanda. Cveta leti, a intenzivan miris koji daju njegovi lepi, crveno-rozi cvetovi pčele jednostavno obožavaju. Od davnina, domoroci Maori koriste manuku kao lek.

Vrlo važna stvar je činjenica da nije svaki manuka med lekovit. Samo onaj manuka med koji nosi oznaku UMF pogodan je za terapijsku upotrebu! UMF je skraćenica za Unique Manuka Factor. Što je viši UMF, veća je lekovitost manuka meda. Manuka med vrsta je meda s najjačim protivupalnim delovanjem koji pomaže pri lečenju bakterija otpornih na antibiotike.

Šta je UMF (Unique Manuka Factor)?

S obzirom na to da su se u poslednje vreme na tržištu pojavile razne oznake za Manuka med, poput ACTIVE, MGO itd., bitno je znati u čemu je razlika.

Naime, UMF Manuka med razlikuje se od ostalog Manuka meda zbog svoje ne-peroksidne aktivnosti i upravo ga to čini lekovitim i samim tim garantuje izuzetno visoko antibakterijsko delovanje.

Uzmimo za primer Manuka med koji nosi oznaku ACTIVE 16. To znači da taj med sadrži vodonik-peroksid, ali taj spoj u sebi imaju i sve ostale vrste meda (cvetni, livadski, bagremov i drugi).

Jedino UMF Manuka med garantuje razinu neperoksidne aktivnosti koja je naučno testirana i dokazana te je izmerena njegova jačina. Stoga dobro pazite da Manuka med koji kupujete nosi oznaku UMF!!!

Antibakterijsko delovanje meda

Dr Molan, profesor biohemije na Univerzitetu Waikato, potvrdio je da određene količine manuka meda sadrže neverovatne, prirodno prisutne spojeve, koji su stabilni i pri izloženosti visokoj temperaturi ili svetlosti, a koji nisu pronađeni nigde više. Njegova ne-peroksidna aktivnost zaslužna je za visoko antibakterijsko delovanje manuka meda. Takođe, manuka med ne zahteva vlagu ili kiseonik da bi bio delotvoran.

Manuka med ima i druge delatne supstance koje služe za borbu protiv raznih vrsta bakterija. Jedna od delatnih supstanci je methylglyoxal (MG). MG je supstanca koja se može naći i kod drugih vrsta meda, ali, za razliku od manuka meda, u vrlo vrlo malim količinama. Kod manuka meda MG potiče od izmene druge supstance, dihydroxyacetona – koji je u vrlo visokim koncentracijama pronađen u manuka cvetu.

Lekovito delovanje meda neuporedivo je veće i važnije od uobičajenog delovanja ostalih vrsta meda, te Manuka med čini superhranom!


Posetite našu online prodavnicu na www.manukasrbija.rs i naručite svoj Manuka Med!

VIRTUALNI JUMBO PLAKATI

Cilj Web jumbo plakata ili virtualnih jumbo plakata da se pojave pri samom vrhu prilikom pretrage u tražilicama ili da imaju veću vidljivost na internetu.

JEDINSTVENA WEB REKLAMA

Neograničen broj jumbo plakata za svaki grad za samo 132.72 EUR sa PDV reklamirajte se bar 5, 10 ili više godina. Jedinstvena web reklama po super povoljnoj cijeni.

ŽELITE ZNATI VIŠE

Iznajmljivanjem web jumbo plakata osim što reklamirate svoju tvrtku, ujedno ste i sponzor IZHR web projekta INTERNET ZNANJE HRVATSKE
Jumbo.hr

Web hosting
Vrh stranice